Strony
Ostatnio dodane
  • Blogi, nowa forma reklamyBlogi, nowa forma reklamy
    Buszując w sieci nie raz można natknąć się na blogi. Prowadzone są one na różne tematy. Ale już od jakiegoś czasu największą popularnością cieszą się te, które zostały poświęcone modzie …
  • Biżuteria do ubrańBiżuteria do ubrań
    W chwili obecnej na studia wyższe wybiera się zdecydowana większość osób, które mają za sobą szkołę średnią z zaliczonym egzaminem maturalnym. Osoby takie liczą, że poprzez studia zdobędą odpowiednie kwalifikacje, …
  • Osobowość a styl ubioruOsobowość a styl ubioru
    Żeby nie zgubić się w sieci sklepów, które przeplatane kawiarniami, bankami i sklepami z pamiątkami warto zatrzymać się przed stoiskiem, na którym znajdziemy mapę Oxfrod Street a na niej zaznaczone …

Klasyczny styl

Przyznać trzeba, że klasyczna stylistyka strojów, makijażu, fryzury oraz dodatków sprawdzi się za każdym razem. A to dlatego, że tego typu rozwiązania zawsze prezentują się doskonale, niezależnie od kontekstu, w jakim są wykorzystywane w teorii i w praktyce. Oto więc kilka praktycznych rad związanych z tym, jak tworzyć klasyczny styl i jak się nim bawić, by uzyskać najlepszy dla siebie efekt pod każdym względem. Oczywiście, pojęcie klasycznego stylu jest bardzo szerokie. Możemy pod tym pojęciem rozumieć zarówno ubrania utrzymane w tonacji retro, a więc dla pań – klasyczne garsonki ze spódnicą za kolano i żakietem jednorzędowym z kołnierzem, do tego perły, pomalowane na czerwono usta i paznokcie, brązowy makijaż oczu. Ot, uniwersalna klasyka. W przypadku panów, możemy myśleć o klasycznym dwurzędowym garniturze, eleganckiej koszuli, zegarku i dobrze dopasowanych butach. Jednakże, klasyczną stylistyką opartą przede wszystkim o produkty wysokiej jakości można się swobodnie bawić i modyfikować ją. Przede wszystkim, do elementów makijażu i fryzury klasycznej można dodać strój, który wykracza poza elegancką klasykę – na przykład jeansy i buty na obcasie. Możliwości jest jednak znacznie więcej i z całą pewnością warto z nich skorzystać.

Comments are closed.